Capcane De Sobolani

Capcane De Sobolani

Pe piata de profil din Romania, exista o mare varietate de capcane pentru daunatori cu moduri de actiune diferita. Cele mai populare tipuri de capcane sunt cele adezive. Ele sunt capabile sa imobilizeze daunatorul pe suprafata adeziva. Incapabil sa se miste, rozatoarele mor, cel mai frecvent, prin hipotermie. Capcanele adezive sunt folosite cel mai frecvent pe traseele de circulatie ale rozatoarelor vizate. In cazul sobolanilor, aceste trasee se pot indentifica prin urmarirea urmelor de grasime si de frecare depuse pe anumite suprafete. Capcana adeziva se poate aseza fie la intrarea in vizuina, fie pe un traseu ipotetic al rozatoarelor.

Pentru a creste eficienta capcanelor adezive, se pot utiliza momeli alimentare pentru a creste curiozitatea rozatorului fata de capcana. Nu se recomanda utilizarea de alimente uleioase sau cu grasime pentru ca acestea pot sa reduca capacitatile de captura ale adezivului. Capcanele adezive sunt eficiente, dar cu toate acestea daca exista un sobolan de talie mare acesta poate sa scape din adeziv. Acest lucru se intampla frecvent daca adezivul nu este destul de puternic sau de bine fixat. O alta metoda de a scapa de capcana adeziva este data de posibilitatea de a sari pe care majoritatea specilor de sobolani o au intiparita in codul genetic. Prin salturi pe distante medii, pot evita zonele in care sunt montate capcane adezive.

Capcanele mecanice clasice sunt concepute pentru a captura si a ucide daunatorul vizat. Aceste capcane sunt actionate in momentul in care rozatorul apasa clapeta de actiune. Bara de metal sau suprafata zimtata de plastic loveste in zona capului daunatorul. Capcanele mecanice se monteaza pe lungul traseelor de circulatie ale rozatoarelor, intr-un mod asemanator cu cel utilizat la capcanele adezive. La fel ca si la capcanele cu adeziv, sobolanii pot evita sa fie atrasi de capcana, datorita faptului ca evita obiecte noi. Sobolanii pot sa fie atrasi cu o momeala atractanta care sa le starneasca curiozitatea.

Un model mai nou de statii de captura sunt capcanele care genereaza curent electric in momentul in care un rozatoarele patrund in interiorului statiei de captura. Deorece sobolanii evita obiectele nefamiliare, ele nu ofera cu certitudine un rezultat rapid. Totodata, necesita folosirea de atractant, dar si de baterii sau o alta sursa de alimentare.

Din momentul in care un sobolan a avut o experienta cu un model de capcana in trecut, va evita in permanenta acest tip de capcana. O capcana montata in mod necorespunzator intr-o locatie nu va functiona si totodata poate sa prezinte un risc pentru copii si animalele non-vizate atunci cand este lasata mai mult timp intr-o locatie.

Daca capcana ofera rezultate, atunci trebuie ca rozatorul mort sa fie inchis etans intr-o punga. Apoi trebuie aruncat in punctele de colectare a gunoaielor, cu sfatul sa fie la distanta fata de locatia dvs. Astfel se evita riscul de a atrage populatii noi de sobolani.

Cel mai bine este totusi sa se consulte un specialist dintr-o firma autorizata de control a daunatorilor. In cazul in care indentificati in casa prezenta rozatoarelor, indiferent de specia din care face parte.

https://deratizaredezinsectiebrasov.ro/ va sta la dispozitie pentru lucrari de tratament daunatori si consultanta apeland la datele noastre de contact.

Pentru achizitie de produse de tratament si consultanta in domeniu va recomandam fitomag.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?