You are currently viewing Cum să ținem muștele de casă sub control

Cum să ținem muștele de casă sub control

Descriere:

Musca de casa este de obicei de culoare gri, cu o dimensiune de la 4 la 7.5 mm in lungime. Prezinta ca si particularitati 4 dungi negre pe torace.

Comportament, dieta si obiceiuri:

Acestea prefera locurile din apropierea punctelor de intrare sau stalpii de sustinere a cladirilor pentru repaus. O data intrate la interior prefera suprafetele plate, pereti si de obicei locatii in apropierea surselor de hrana. Pe timp de noapte acestea cauta locuri in apropierea surselor de hrana si isi petrec noaptea in repaus la distante de la un 1.5 metri la 4.5 metri deasupra solului. Musca de casa prefera orice sursa de hrana, incluzand hrana umana, surse de hrana animala si resturi animale sau vegetale.

Reproducere si ciclu de viata:

Oualele mustelor de casa sunt depuse in orice loc care poate sa ofera surse de hrana, caldura si umezeala pentru viitoarele larve. Femelele pot depune un total de 100 de oua. Ouale eclozeaza in decurs de 12-24 de ore.

Semne de infestare cu muste cu muste de casa:

Mustele adulte sunt semnul cel mai clar de infestare. Larvele pot de asemenea sa indice o viitoare infestare atunci cand sunt intalnite in stadiile de dezvoltare. Un ultim semn de infestare este indicat de prezenta pupelor de larve in apropierea surselor de hrana.

Mai multe informatii:

Durata de viata in mediul de exterior pentru mustele de casa este de aproximativ o luna. Mustele comune trec prin stadiul de ou, larve si pupe in aproximativ 10 zile. Dupa aceasta perioada apare insecta adulta complet dezvoltata.

Mustele comune sunt dotate cu fire de par pe intreg corpul, iar prin acesti perisori mustele gusta mediul ambient in care traiesc. Ochii acestor insecte sunt extrem de complexi: mii de mici lentile individuale care le ofera o imagine de ansamblu a mediului.

Mustele de casa sunt cunoscute ca si purtatoare a unui numar mare de boli si de virusi. Acestea pot sa trasmita in jur de 100 de agenti patogeni care pot sa infecteze alimente. Printre acesti agenti incluzandu-se febra tifoida, tuberculoza, holera si desinteria. Mustele comune transporta acesti agenti patogeni pe picioare si prin glandele salivare atunci cand se deplaseaza pe diferete obiecte sau pe sursele de hrana.

Controlul mustelor de casa:

Mustele comune pot sa fie un adevarat pericol pentru sanatate. Ele sunt cu siguranta un disconfort pentru persoanele in jurul carora vietuiesc. Controlul mustelor de casa poate sa fie usor atunci cand se apeleaza la un specialist.

Primul pas este cel de indentificare, pentru ca exista cazuri in care se pot realiza confuzii intre speciile de muste pentru care exista solicitare.

Este important sa se indentifice locatiile pe care mustele le pot alege pentru depunerea oualelor. Aceste locatii pot sa fie oricare de la gunoi menajer depozitat necorespunzator pana la surse de hrana ale animalelor de casa care nu mai sunt proaspete. Uneori, totusi, aceste locatii pot sa fie ascunse sau nedepistate la timp. Atunci tratamentele alese trebuie sa se bazeze pe tratament ale insectelor adulte inainte de urmatoarea inmultire.

Depinzand de situatii, se recomanda utilizarea de insecticide cu atractant, capcane de muste cu adeziv sau aplicarea de insecticide pe spatiul verde. Prin https://deratizaredezinsectiebrasov.ro/ se poate avea acces la toate mijloacele de tratament disponibile si avizate in Romania.

 

 

Lasă un răspuns