Deratizare interioara si exterioara.

CUM SE REALIZEAZA DERATIZAREA

Se face evaluarea gradului de infestare prin inspectia riguroasa a zonelor infestate si in urma pagubelor facute de acestia , a excrementelor lasate ,gauri pe care acestia le fac in pardoseala si pereti .

Metodele de combatere a rozatoarelor se vor alege de fiecare data de catre specialistii nostri, dupa o inspectie temeinica a spatiului vizat, tinandu-se cont de destinatia acestuia, gradul de infestare, tipul de rozatoare soareci, sobolani.
Metodele de interventie pot fi chimice sau ecologice .

Deratizarea ecologica realizata de o firma de deratizare autorizata se poate executa cu ajutorul statiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanti, atat alimentari, cat si hormonali. Aceasta varianta nu dauneaza sub nici o forma mediului.

1. În funcţie de gradul infestării se stabilesc numărul de intervenţii de deratizare. De regulă deratizarea se face într-o singură etapă, dar dacă există un grad ridicat de infestare se recomanda 2 sau 3 etape la interval de 1-2 săptămâni. O operatiune completa de deratizare se finalizeaza atunci cand consumul de substanta raticida din statiile de intoxicare a incetat complet , momela raticida avand o garantie de pana la 90 de zile in functie de factori exteriori care o degradeaza in timp :apa, praf .

2. Deratizarea, in functie de specificul locatiei se poate efectua atat chimic cat si ecologic.

 Deratizarea chimica se realizeaza prin montarea statiilor de intoxicare, care se dispun intr-un sistem tip bariera pe perimetrul suprafetei care urmeaza a fi tratata, in jurul cladirilor cat si la caile de acces, dupa care se alimenteaza statiile cu substante raticide.

 Deratizarea ecologica se realizeaza cu ajutorul statiilor de monitorizare, capcane pe baza de adeziv cu atractant alimentar sau hormonal.

3. Deratizarea exterioara – operatiunea consta in amplasarea substantei raticide in statii de intoxicare din material plastic, dotate cu sistem de inchidere cu cheie, pentru a putea evita accesul voit sau accidental atat al oamenilor, cat si al animalelor de companie. Durata de exploatare a statiilor de intoxicare este de maxim 5 – 7 ani, daca nu sunt vandalizate. Tariful este stabilit in functie de incadrarea locatiei la un grad de infestare (preventiv, mic/mediu sau mare )

4. Gradul de infestare cat si numarul de etape va fi stabilit de catre operatorii DDD, fie in urma unei evaluari, fie in urma primei etape de deratizare. In ceea ce priveste gradul de infestare, aceasta poate fi influentat de mai multe variabile, cum ar fi:

 Specificul locatiei (daca exista vegetatie in exces sau nu)

 Amplasarea locatiei

 Zona in care se afla locatia;

4. Gradul de infestare cat si numarul de etape va fi stabilit de catre operatorii DDD, fie in urma unei evaluari, fie in urma primei etape de deratizare. In ceea ce priveste gradul de infestare, aceasta poate fi influentat de mai multe variabile, cum ar fi:

 Specificul locatiei  

 Amplasarea locatiei

 Zona in care se afla locatia;

Vecinatatile locatiei (daca exista surse de unde ar putea sa vina rozatoarele- camp, padure, fabrici, vecini cu animale .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?