Dezinfectie

Pentru a putea discuta despre cum se face dezinfecție și când este necesară, trebuie, în primul rând, să știm ce înseamnă cu exactitate.

Așadar, dezinfecția este procesul de decontaminare a suprafețelor de microorganismele patogene, precum viruși și microbi.

Pentru acest procedeu se folosesc agenți chimici: substanțe chimice.Acum, când știm ce înseamnă dezinfecția trebuie să înțelegem și de ce este necesară.

Principalul și cel mai important motiv este: propria noastră sănătate și nu-i pune în pericol pe ceilalți oameni .

Mai mult decât atât, trebuie să avem în vedere faptul că procesul de dezinfecție trebuie făcut periodic, întrucât germenii patogeni constituie un focar permanent de boli infecțioase și parazitare la om și animale.

Procesul de dezinfecție trebuie realizat în toate spațiile publice: grădinițe, școli, hoteluri, depozite, baruri și restaurante, birouri, ferme, cabinete medicale .

De asemenea, dezinfecția este de mai multe feluri: în funcție de zona de aplicare (locală sau generală) și în funcție de scop (profilactică sau de atac).

Dezinfecția profilactică este dezinfecția preventivă, ce are că scop prevenirea bolilor transmisibile. Se aplică periodic și este folosită atunci când nu putem depista sursă agentilot patogeni.

Dezinfecția de atac are că scop combaterea bolilor parazitare și infecțioase. Acest procedeu începe când descoperim primele cazuri de boală și se încheie la lichidarea întregului focar.

Firma noastră folosete produse prietenoase cu mediul înconjurător și nu pune în pericol sănătatea dumneavastra și a animalelor de companie.

Close Menu