Infestarea cu viespi

Infestarea cu viespi

Infestarea locatiilor cu viespi, atat la exterior cat si la interior se trateaza cel mai corect de prestatori autorizati de servicii de dezinsectie. Acesti prestatori au experienta, detin aparatura si echipament specializat, pentru combaterea acestor insecte. Deci, daca va confruntati cu un stup de viespi sau cu o prezenta numeroasa a acestor insecte in locatia pe care o administrati, apelati cu incredere la https://deratizaredezinsectiebrasov.ro/ pentru o oferta de pret si pentru un tratament cu rezultate complete.

Cum ajung viespile la interior?

In mod normal, viespile ajung la interior prin crapaturi in structura casei. Cel mai frecvent pe usile sau ferestrele deschise pe timp de zi. Insectele lucratoare sunt atrase de surse de hrana. Pe timp de primavara, reginele sunt atrase de eventuale locatii pentru intemeierea unei noi colonii.

Viespile pot cauta la interior:

  • surse de hrana
  • locatii pentru stup
  • locatii calduroase pentru hibernare
  •  

In mod general, viespile ajung la interior in urmatoarele situatii:

  • Unul sau mai multi stupi de viespi sunt localizati in apropierea imobilului. Muncitoare ajung la interior accidental sau in cautare de hrana. In mod normal, viespile construiesc stupi in sol, in locatii ferite. Acest lucru creeaza posibilitatea ca sa existe un cuib de viespi in fundatia casei sau in podul casei daca in acest loc nu exista activitate umana pentru o perioada indelungata de timp.
  • Viespile cauta spatii protejate, de interior pentru hibernare, fapt produs de ciclul de viata al acestor insecte, care depinde de regine pentru realizarea unei noi colonii. Din moment ce o regina intra la interior, aceasta cauta locatii ferite unde poate sa intre in stadii de hibernare. Prezenta acesteia poate sa nu fie detectata decat primavara cand iese din acest stadiu si cauta sa formeze o noua colonie.
  • Viespile pot sa mai patrunda la interior accidental prin usile si ferestrele deschise. In astfel de cazuri acestea vor cauta sa paraseasca rapid locatia de interior. Cu toate acestea sunt cazuri in care lucratoarele patrund la interior pentru a cauta surse de hrana. Acest lucru aduce dupa sine o frecventa sporita a intalnirilor dintre aceste insecte si oameni.

Ce probleme pot sa provoace?

Acest raspuns variaza in functie de motivul pentru care aceste insecte au patruns la interior:

  • Daca viespile au un stup construit in structura casei, atunci sansele de atac si de intalniri cu aceste insecte creste exponential cu numarul de indivizi din colonie. Exista riscuri de atac al acestor insecte, plus ca in timpul constructiei de stup, viespile pot sa afecteze structura casei. Un alt risc este ca stupurile abandonate pot sa atraga dupa sine prezenta altor daunatori.
  • Daca reginele ajung la interior pentru hibernare, pe timp de primavara posibilitatea ca un stup sa se formeze in apropierea locatiei pe care o administrati este unul ridicat.

Cu toate ca aceste insecte sunt usor de indentificat, nu trebuie sa le deranjati sub nici o forma, pana cand ajunge prestatorul DDD la care ati apelat. Aceste insecte sunt agresive si nu ezita sa atace atunci cand cineva le ameninta colonia.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?