Infestari Cu Sobolani

Infestari Cu Sobolani

Sobolanii sunt responsabili pentru trasmiterea mai multor boli, datorita obiceiurilor lor distructive. Modul lor de cuibarit poate produce daune structurale cladirilor. Cu toate acestea sobolanii sunt daunatori cu instincte de conservare puternic dezvoltate. Ei pot sa se inmulteasca si sa evite orice contact cu oamenii pe perioade mari de timp. Prin urmare orice ce semn de infestare poate sa apara tarziu sau sa fie greu de depistat.

Semnele cele mai evidente al unei infestari cu sobolani, le reprezinta vizualizarea lor faptica – vii sau morti. Sobolanii prefera sa ramana ascunsi, daca au suficient spatiu pentru habitat. Observarea lor denota o infestare ajunsa intr-un stadiu avansat. Atunci cand spatiul devine limitat din cauza unei populatii supradimensionate, sobolanii sunt fortati sa iasa la exterior. Prezenta excrementelor de sobolani indica prezenta unor indivizi sanatosi si capabili de reproducere. Sobolanii au, de asemenea, obiceiul de a lasa urme de murdarie sau de grasime de-a lungul galeriilor acestora.

Daca aceste semne nu sunt evidente, atunci trebuie sa se inspecteze aria din jurul spatiului vizat pentru a depista prezenta acestor rozatoare. Orice tip de vegetatie densa sau de zone de depozitare gunoi sau materiale, poate sa favorizeze prezenta acestor daunatori si dezvoltarea lor. Sobolanii tind sa pastreze trasee prestabilite si sa nu se indeparteze de acestea. Sobolanii norvegieni cauta locuri joase, gasite in zonele de delimitare a vegetatiei, sub radacinile arborilor sau la marginea pavajelor si bordurilor neintretinute corect. Sobolanii de acoperis cauta locuri pentru habitare in zonele din interiorului mansardelor, podurilor sau sub zonele de tavan ale cladirilor. Totusi se pot intalni si in orice alta locatie care nu este frecventata de oameni.

Sobolanii cauta sa roada in permanenta materiale de esenta tare cum este plasticul sau lemnul. Prezenta materialelor deterioate sau a gaurilor mari in zona podelelor si a peretilor indica semne sigure de infestare. Urmele de dinti ale sobolanilor sunt mari si in relief.

In caz de infestare, cel mai bine este sa apelati la un prestator local si autorizat pentru tratament D.D.D., care sa implementeze un plan de tratament verificat si in conformitate cu mijloacele de tratament moderne. Chiar daca exista acces direct la o mare gama de capcane de captura rozatoare, ele dau rezultate doar pentru capturarea de specimene individuale si nu pot sa faca fata unei infestari majore. In plus, sobolanii au tendinta de a evita orice sursa de hrana sau obiect nou aparut in traseele lor si uneori acest lucru evidentiaza ideea ca nu toate variantele de control si de combatere sunt eficiente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?