Raticide Pentru Sobolani

Raticide Pentru Sobolani

Eficacitatea oricarui tip de momeala pentru rozatoare depinde de mediul si obiceiurile pe care le are sobolanul in cauza. Sobolanii au tendinta de a evita obiectele nou aparute, astfel ca aplicarea de capcane mecanice sau autoblocante poate sa dureze un timp pana sa genereze rezultate. Capcanele pot sa atraga mai rapid un sobolan atunci cand se folosesc atractanti ca si momeala.

Deoarece sobolanii sunt omnivori, cel mai bun atractant care se poate utiliza este cel alimentar. Fructele si legumele sunt atractive pentru sobolanul de acoperis. Sobolanul de Norvegia prefera carnea si pestele. Cu toate acestea, sfatul nostru este sa nu folositi momeli care se pot degrada in timp. Recomandam ca si momeala atractanta untul de arahide, semintele uleioase: seminte de floarea-soarelui, nuci, alune sau seminte de cereale. Cel mai recomandat atractant este cel special pentru rozatoare disponibil la magazinele de profil.

Momeala tip raticid (otrava de rozatoare) are scop de combatere a rozatoarelor. Aceste momeli sunt daunatoare pentru oameni si animale domestice sau salbatice in caz de ingerarea sau utilizare in mod eronat ale acestora. Statiile de intoxicare reprezinta modul indicat pentru utilizarea acestora si previn accidentele. Ofera protectie raticidului care nu intra in contact cu copiii si cu alte animale care se regasesc in locatia tratata.

Cu toate acestea se recomanda sa apelati la un ajutor din partea companiilor specializate in prestari servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie. Se pot realiza si tratamente individuale, dar inainte cereti consultanta de la magazinele care comercializeaza produse de tratament de daunatori. Indentificarea corecta a daunatorilor este necesara pentru a trata o locatie si se cer masuri diferite de control pentru fiecare specie in parte. Specialistii D.D.D. sunt instruiti in a indentifica speciile de daunatori si sunt capabili sa realizeze cele mai bune recomandari de tratament pentru infestarile cu rozatoare.

https://deratizaredezinsectiebrasov.ro/ va sta la dispozitie pentru lucrari de tratament daunatori si consultanta apeland la datele noastre de contact

Pentru achizitie de produse de tratament si consultanta in domeniu va recomandam fitomag.ro

Pentru a creste eficienta capcanelor adezive, se pot utiliza momeli alimentare pentru a creste curiozitatea rozatorului fata de capcana. Nu se recomanda utilizarea de alimente uleioase sau cu grasime pentru ca acestea pot sa reduca capacitatile de captura ale adezivului. Capcanele adezive sunt eficiente, dar cu toate acestea daca exista un sobolan de talie mare acesta poate sa scape din adeziv. Acest lucru se intampla frecvent daca adezivul nu este destul de puternic sau de bine fixat. O alta metoda de a scapa de capcana adeziva este data de posibilitatea de a sari pe care majoritatea specilor de sobolani o au intiparita in codul genetic. Prin salturi pe distante medii, pot evita zonele in care sunt montate capcane adezive.

Capcanele mecanice clasice sunt concepute pentru a captura si a ucide daunatorul vizat. Aceste capcane sunt actionate in momentul in care rozatorul apasa clapeta de actiune. Bara de metal sau suprafata zimtata de plastic loveste in zona capului daunatorul. Capcanele mecanice se monteaza pe lungul traseelor de circulatie ale rozatoarelor, intr-un mod asemanator cu cel utilizat la capcanele adezive. La fel ca si la capcanele cu adeziv, sobolanii pot evita sa fie atrasi de capcana, datorita faptului ca evita obiecte noi. Sobolanii pot sa fie atrasi cu o momeala atractanta care sa le starneasca curiozitatea.

Un model mai nou de statii de captura sunt capcanele care genereaza curent electric in momentul in care un rozatoarele patrund in interiorului statiei de captura. Deorece sobolanii evita obiectele nefamiliare, ele nu ofera cu certitudine un rezultat rapid. Totodata, necesita folosirea de atractant, dar si de baterii sau o alta sursa de alimentare.

Din momentul in care un sobolan a avut o experienta cu un model de capcana in trecut, va evita in permanenta acest tip de capcana. O capcana montata in mod necorespunzator intr-o locatie nu va functiona si totodata poate sa prezinte un risc pentru copii si animalele non-vizate atunci cand este lasata mai mult timp intr-o locatie.

Daca capcana ofera rezultate, atunci trebuie ca rozatorul mort sa fie inchis etans intr-o punga. Apoi trebuie aruncat in punctele de colectare a gunoaielor, cu sfatul sa fie la distanta fata de locatia dvs. Astfel se evita riscul de a atrage populatii noi de sobolani.

Cel mai bine este totusi sa se consulte un specialist dintr-o firma autorizata de control a daunatorilor. In cazul in care indentificati in casa prezenta rozatoarelor, indiferent de specia din care face parte.

https://deratizaredezinsectiebrasov.ro/ va sta la dispozitie pentru lucrari de tratament daunatori si consultanta apeland la datele noastre de contact.

Pentru achizitie de produse de tratament si consultanta in domeniu va recomandam fitomag.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?